Omplassere en hund

Her hos dyrehotellet jobber vi også med omplassering av hunder, som trenger et nytt og varig hjem. Det er stadig flere hunder som blir avlivet, også her i Norge, og velger du en omplasseringshund er du med på å redde liv.

Å gi hunden et nytt og godt hjem

Å velge en hund som skal omplasseres gjør at du ikke støtter useriøs avl samt oppdrettere som bare aler opp valper for pengenes skyld. Det er fremdeles mange som lever i den troen at hunder som blir omplassert har blitt utsatt for forferdelige ting som mishandling. Mange tror slike hunder har problemer med oppførselen og at de er aggressive og derfor ikke egnet for barnefamilier. Det hender selvfølgelig at dette er tilfelle, men det er snarere unntaket og ikke regelen. De fleste som må omplassere hunden sin elsker dyret sitt og ønsker at det skal få et godt liv et annet sted i stedet for å bli avlivet. De vanligste grunnene til at en hund blir omplassert er:

 • Tidsklemma – livssituasjonen til eieren har endret seg og det er ikke lenger tid til hund
 • Dødsfall – hundens eier er død og slektninger har ikke mulighet til å ta over hunden
 • Skolegang – hundens eier skal gå på skole og det lar seg ikke gjøre å ta hunden med til studiestedet
 • Arbeidsledighet – hundens eier har ikke lenger råd til å beholde hunden
 • Skilsmisse
 • Allergier – oppdaget allergier etter at hunden kom inn i familien
 • Valg av feil type hund

Hundene vi mottar for omplassering kommer i mange aldre, både unge valper og eldre hunder. Det er som regel ikke noe problem å omplassere en valp, da mange familier som har bestemt seg for å få en hund gjerne vil ha en valp. Det som kan ta tid er å omplassere eldre hunder. Alle hundene som kommer til oss får bli her så lenge det tar å finne et godt hjem.

Ønsker du en omplasseringshund?

Vi er nøye med hvem som får en omplasseringshund fra oss. Det er viktig at man forstår ansvaret som ligger i å ha en hund, og at det ansvaret varer i alt fra ti til femten år frem i tid. Vi selger kun hunden dersom vi føler oss sikre på at hunden får et godt hjem med mer enn nok kjærlighet, mosjon og stell. Du eller dere må først møte hunden her hos oss, slik at dere kan bli kjent med hverandre. Dette er også en viktig del av jobben med å sørge for at dere velger en hund som passer dere. Vi har følgende krav til deg om du vil ha en omplasseringshund fra oss:

 • Du må ta vare på hunden og behandle den som et medlem av familien
 • Hunden er ikke en veskehund eller en kosebamse
 • Hunden skal ha et aktivt liv, med all den stimuleringen den trenger
 • Du må holde kontakt med oss og fortelle om hundens helse og generelle utvikling
 • Kontakt oss dersom du får problemer
 • Du må tegne forsikring på hunden

Alle omplasseringshundene våre er for øvrig fulgt opp med alle vaksiner og har helsebok og / eller pass. I tillegg får du med en kjøpsavtale og, for å gjøre starten enklere, får du med det fôret hunden er vant til. Vi sender også med tyggebein, leker og annet som hunden er vant med.

Prisen for en omplasseringshund

Når du henter en omplasseringshund fra oss tar vi et gebyr. Disse pengene bruker vi til å kunne fortsette jobben vår med å ta vare på hunder som trenger det. Vi omplasser ikke en hund før vi er sikre på at den er frisk. Dermed legges det mye ressurser ned i omplasseringshundene. Når vi skal bestemme hundens omplasseringsgebyr, tar vi blant annet hensyn til slike ting som alder og helse.

Det er en kjensgjerning at det er for mange hunder her i verden, også i Norge. Derfor må alle som henter en omplasseringshund hos oss skrive under på at hunden ikke skal brukes i avl.

 

Privacy Policy