Kattemat

Det tyske og innovative firmaet Josera, lager også mat til katter. Her kommer en oversikt over noen av disse produktene:

Josera Sensicat – dette er et fôr tilpasset alle katter, også rasekatter og kastrerte hannkatter. Det er uten hvete og inneholder proteiner det er lett å fordøye. Dette gir kattemat med høy opptaksevne, noe som gjør den meget økonomisk i bruk.

Dette fôret minsker utfelling av urinstein, reduserer avføring og har en anti hårball funksjon. Fôret er helt naturlig og uten kunstige tilsetningsstoffer. Kommer i poser på to kilo.

Josera Catelux – dette er et fôr tilpasset kresne og sensitive katter. Ikke minst er det et fôr tilpasset langhårede katter, som i større grad enn andre katter har problemer med hårballer. Et tilpasset innhold av mineraler samt et redusert nivå av magnesium bidrar til en reduksjon i dannelsen av urinstein. Dette tørrfôret inneholder videre ekstra fiber som hjelper mot hårballer samt ekstra tilskudd av fettsyrer, vitaminer, kobber og sink som gir skinnende blank og flott pels, og en sunn hud. Kommer i poser på to kilo.

Josera Classic Cat – dette er lett opptakelig kattemat som er spesielt velegnet for kastrerte og steriliserte katter. Fôret inneholder ikke hvete og er basert på kalkun, kylling og laks. Kommer i poser på to kilo.

Josera Culiness – dette kattefôret egner seg godt til kresne katter, samt de som er kastrert / sterilisert. Maten har et tilpasset innhold av mineraler og et redusert nivå av magnesium. Begge deler bidrar til en reduksjon i dannelsen av urinstein. Ekstra fiber til hjelp mot hårballer samt ekstra tilskudd av nyttige fettsyrer, vitaminer, kobber og sink sørger for at pelsen blir blank og flott, og gir katten sunn hud. Kommer i poser på to kilo.

Josera Carismo – dette er kattemat beregnet på eldre katter, sensitive katter og de som har nedsatt nyrefunksjon. Fôret inneholder ekstra lettfordøyelige råvarer samt antioksidanter og taurin som sinker selve aldringsprosessen. Det reduserte innholdet av fosfor bidrar til at nyrene fungerer bedre. Fôret inneholder også L-karnitin som sørger reduserer aldersbetinget reduksjon av kroppsmassen. Kommer i poser på to kilo.

Hvor mye skal katten spise?

Det er ikke helt enkelt å si hvor mye en katt spiser. De fleste katter er nemlig selvregulerende og styrer matbehovet selv. En kattunge spiser lite og ofte, mens en eldre katt gjerne kan gå en dag eller to uten mat. Det katten må ha tilgjengelig hele tiden er vann. Den kan nemlig fort bli dehydrert, spesielt er dette tilfelle for kattunger.

Noen velger så at katten alltid har en skål med tørrfôr tilgjengelig, slik at den kan spise når den vil, og så får den annen mat ved behov. Igjen er det noen som mener at skåla med tørrfôr skal spises tom før den fylles opp, mens andre har full skål hele tiden. Her er det opp til deg hva du gjør, eller hva du og katten din blir enige om når dere blir bedre kjent!

Det viktigste du kan gjøre er å sørge for at katten din får mat som inneholder all den næringen den trenger. På den måten vil den holde seg sunn og frisk lenge. Har du en eldre, kastrert hannkatt må du huske på at den skal ha spesialfôr, slik at den ikke blir plaget med nyrene.

Privacy Policy