Aktiviteter for hundene

Alle hunder trenger å være i aktivitet. De aller fleste liker å gå tur, noen trenger dog en lengre tur enn andre mens atter andre igjen elsker å få være med på joggetur, sykkeltur eller skitur. Det finnes dog mange andre måter du kan aktivisere og stimulere hunden din på. Vi bruker mange av disse aktivitetene her på hundehotellet, med stort hell!

  • Feltsøk – gjem gjenstander i hagen eller ute i naturen og la hunden få finne dem igjen.
  • Lær hunden å løpe i sikksakk mellom beina dine samtidig med at du beveger deg forover. For at hunden skal lære samt forstå denne øvelsen bør du bruke mye ros og nok med godbiter.
  • Hunder elsker å hjelpe til og de elsker å hente ting. Hvorfor ikke lære hunden din å hente ting du mister? Mist hansken din, stopp og be hunden gå tilbake og hente den. Du utvider avstanden litt etter litt, og med tiden vil du oppleve at hunden kan finne igjen ting du har mistet på flere hundre meters avstand.
  • Gå litt utenfor den vante stien når dere går tur og lær hunden din å krype over og under veltede trær. Hvorfor ikke lære den å balansere oppå en trestamme som ligger der? Det meste ute i naturen kan brukes i denne leken.
  • Bruk mange godbiter og lær hunden din å snurre rundt.

Dersom hunden din blir urolig når den kjeder seg eller finner på rampestreker, er det et godt tegn på at du må finne på flere aktiviteter sammen med den. Dette vil også bidra til å forhindre overvekt og relaterte sykdommer. Alle hunder har bruk for mental trening, i tillegg til masse kos og kjærlighet. Så har du anskaffet deg en hund, har du verdens beste unnskyldning til å komme deg opp av sofaen hver eneste dag.

Her kommer flere tips til gøyal mental trening for hunden din:

La hunden se at du legger en deilig godbit under en plastkopp med hank. Hunden vil nemlig skyve denne rundt før den forstår at det kan være lurt å løfte koppen ved hjelp av hanken. Etter hvert som hunden blir flinkere kan du øke vanskelighetsgraden og erstatte plastkoppen med hank med slike ting som et tannglass eller en blomsterpotte.

Smør litt leverpostei på en papptallerken og la hunden se hva du gjør. Snu papptallerkenen slik at leverposteien ligger ned. Hunden må dermed arbeide for å snu tallerkenen slik at den kan få godbiten.

La en annen holde hunden mens du gjemmer en godbit. Deretter ber du hunden lette etter den. Det kan hende du må følge med hunden for å vise, men prøv å la den jobbe så selvstendig som mulig. Gjør leken vanskeligere etter hvert ved å gjemme flere godbiter samtidig og på vanskeligere plasser.

Den siste mentale treningen vi anbefaler er å lære hunden å hoppe gjennom en ring du lager av armene dine. Du sitter på gulvet og lager undersiden av en ring med den ene armen. Med den ledige armen oppfordrer du hunden til å hoppe over. Når hunden forstår hva den skal gjøre, legger former du oversiden av ringen med den ledige armen.

Husk å ha nok tid, tålmodighet og ikke minst godbiter på lager når du skal lære opp hunden din og leke med den. Samt mengder med ros!

Privacy Policy